24 Eylül 2011 Cumartesi

Rüyanın Sıcak Tarafı: Pure X / Pleasure



Sıkıcı ve sıcak köşenin en dibinde kendi kendine müzikçilik oynayan plak dükkânları, bir bir geçen iddiasız konser davetiyeleri ve tıraş olmaya üşenen eski aile-rock yıldızı babaları: Austin, Texas, çiğ et kokusu ve sıcaktan eriyen kirli buzlar, serinlemeye aç, kurtulmaya muhtaç. Ummadığımız yerlerden ummadığımız müziklerin çıkmaya devam etmesi, müzik hakkında yazmanın güzelliğini gösteriyor. Kirli ve uzun tırnaklarla, çekinmeden ve yorulmadan kazmaya devam ettiğimiz 21. yüzyıl grupları, dönem ve kültür saçmalığını (!) kırıyor ve bizi güzel müzik dinlemeye davet ediyor.

Pure X / You're In It Now (2011)


Pure X ( eski adıyla Pure Ecstacy ) sessiz gitar guruldamalarını eksik etmiyor, yanına minimal takılan melodilerle pastanın kirazını ekliyor ve dinleyiciye çeşitli mağaralara konulmuş yankılamalar sergiliyor. Hayır, güneşin akşamüstü dört sularında batan Kuzey topraklarından değil, olabilecek en zıt coğrafyasıyla, kâbuslarımızda gördüğümüz ataerkil toplumların muhafazakârlığını kıçıyla siliyor ve kıpkırmızı güneşin yakıcı toprağında sarhoş oluyor. Sanırım böyle hayatların peşindeyiz.

Pure X / Easy (2011)


Küçük kasabalar, küçük hayatlar, küçük muhabbetler, televizyon, radyo ve konser turneleri arasında şekillenen kozmik rüya, mağara yankısı ve alçak gönüllü parçalar: 2010 yazında çıkardıkları ilk albüm ‘Pleasure’, fısıldayarak ilerlediği bluesy / psychedelic yankılamalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Vokal Nate Grace, bassist Jesse Jenkins ve davulcu Austin Youngblood, henüz birkaç ay önce fotoğrafçı arkadaşları Bryan Derballa tarafından bir haftalığına ziyaret edildi. Ziyaretin amacı grubu tanımak adına zaman geçirmece, gülmece ve albüm hakkında bir makale yazmaktı. Bununla beraber grubun stüdyo olarak kullandığı evin fotoğraflarını çeken Derballa, aynı zamanda grubun çeşitli fotoğraflarını da serisine ekledi.

Pure X / Twisted Mirror (2011)


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder