5 Mayıs 2012 Cumartesi

Ty Segall & White Fence / Hair



Ty Segall’ı ‘psychedelic müziğin mühendisi’ olarak tanıdık: Genç yaşta sahnede kendini kaybetmesini öğrendi, yaptığı işin arkasında durdu ve bir noktadan sonra ne yaparsa yapsın, bir şekilde garip bir kabul ile dinleyicisine derdini anlatabilen bir tutumla yükseldi. Belirli bir grupla uzun vadede çalışamadı, psych ve garage müziğine gönül vermiş lokal gruplarla albüm çıkardı, onlarla turnelere çıktı ve ismi hiç ama hiç değişmedi.

Ty Segall & White Fence / (I Can't) Get Around You


Günün sonunda onlardan ayrılmak, eve gitmek ve başka bir proje için başkalarıyla görüşmek vardı. Aynı zamanda, White Fence grubunun vokali Tim Presley, rock dünyasında sakin ve acelesi olmayan bir müziğin halen dinlenebilir olduğunu göstermesiyle uzun, çetrefilli ama sonunda meyvesi tatlı olan bir kariyerin çizgisinde ilerledi ve karşılığını tuhaf gruplarla çalarken buldu. Bu heyecanlı bir şeydi, kafamızda oturtamadığımız insanların aynı sahnede neler yapacağını izlemek, beklenti unsurunun başlı başına müziği takip etmek için yeterli bir neden olduğunu hatırladık.

Ty Segall ve Tim Presley birbirinden tamamen zıt iki müzisyen, ama psychedelic ve garage müzikte buluşuyorlar. Onları bu güne kadar belirli bir akımın içine oturtamamış olmamız normal değil, zira birbirine 60’lar ve psychedelia ile bağlanan kuvvetli ve inandırıcı bir müziğin neden kulağa tuhaf geldiğini anlamak zordu. Açılış parçası ‘Time’, folk-rock akımının ‘güvenli bölgesinde’ ilerlerken kafamıza bir sürü isim takılıyor, şunun girişi şuna benzemiş, bunun solosu buna gönderme olmuş derken, keskin bir dönüşle aslında hiçbirini dinlemediğimizi anlıyoruz. Tabanı önceki kuşaklara bağlı albümlere yapılan en büyük eleştiri, ‘’satılır’’ diye dandik zaman makinasına bağlı grupları görmek ve saymaktan geçerdi. Ancak ‘Hair’ albümü bu eleştiriyi kırıyor: Sürpriz içinde sürpriz barındıran iki farklı müzisyen istedikleri müziği birleştiriyor ve ortaya akım içine oturtamadığımız, ancak belirli referanslar doğrultusunda fikir edinebileceğimiz bir albüm çıkarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder