29 Şubat 2012 Çarşamba

POND / Beard, Wives, Denim





Son albümü ‘Innerspeaker’ ile tanınan Avustralyalı psychedelic pop grubu Tame Impala’dan bildiğimiz Jay Watson ve Nick Albrook’un ikinci grubu olarak tanınan Pond, 6 Mart’ta ilk albümünü piyasalara çıkarıyor. Önümüzdeki aylarda Avustralya’da turneye çıkacak olan Pond, büyük ihtimalle Haziran döneminde “dinlenmeye çekilip” Tame Impala için projelerini arttıracak.

Biçimsiz ve yankılı gitar tınıları albüm hakkında anında fikir veriyor. Boğuk ve melodi içinde melodi barındıran ses akustiğini kuvvetli bir şekilde “havada dağılan” vokaliyle tamamlayan Pond, 2012’de adını duyacağımız gruplar arasında yerini aldı. Açılış parçası ‘Fantastic Explosion of Time’ ile 60’ ortalarına tekabül eden İngiliz gruplarından ciddi ilhamlar almışa benzeyen topluluk, ‘Mysteries’ parçasıyla da iddiasını gösteriyor.

2008’de myspace sitesinden tanımaya başladığımız grubun diğer elemanları Joseph Orion Mc Jam, Paisley Adams ve Wiry B. Buddha, Avustralya’nın belirli bir zümresine hitap eden ‘underground’ müziğiyle tanındı. Tame Impala’nın ani ve beklenmedik çıkışı, zaten avuç kadar müzisyenin “kulak benzerliği” ve arkadaş ortamının desteği arasında kendini farklı ve yeni projelere bıraktı, şimdilik.

Beraber çalışmak ve müzik alış verişinde bulunmak kaçınılmaz göründü. Maddi destek ve reklam geliri bakımından görevi üstlenmiş olan spinningtopmusic.com sitesi, şu günlerde epey yoğun görünüyor. Avustralya’nın son beş senede dünyaya tanıtmaya başlattığı psychedelic pop grupları, önünü alamayan bir hızla dikkatleri üstünde toplamaya başladı. Bir başka progressive / psychedelic topluluk olan The Laurels ile turneye çıkacak olmaları heyecan verici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder